Te Doen

Heythuysen en omgeving is cultureel heel interessant. Heythuysen ligt centraal in het prachtige natuurgebied van Midden-Limburg. Bezit top-restaurants, er zijn tal van bezienswaardigheden en het koestert levendige en gevarieerde  muzikale tradities.

Heythuysen en cultuur

In Heythuysen ligt in de directe omgeving van het Restaurant De Busjop een uitgebreid historisch grafveld, een grafveld uit de periode van de Late Bronstijd en Vroege IJzertijd.

Sint Antoniusmolen, deze korenmolen dateert uit 1861 en werd gebouwd door Bernard Geenen, een jeneverstoker uit Heythuysen en zijn schoonzus Catharina Geenen.
De Sint Nicolaaskerk, gebouwd in 1504 is een bezienswaardigheid.
In het centrum van Heythuysen is volop gelegenheid om heerlijk te eten. Zoals bij Grandcaf√© Gouverneur, restaurant De Tump, restaurant Red of de Italiaan Porto Maurizio. Als u een hapje wilt eten  in een van de genoemde gelegenheden, adviseren wij u om te reserveren.

Ook voor een snelle hap kunt u terecht bij diverse lunchrooms en de cafetaria.

Naast eten en drinken is er volop gelegenheid voor te winkelen. Heythuysen of in de volksmond Heitse, heeft diverse kledingwinkels.


Houdt u van theater? Geniet dan van een lokale theatervoorstelling in het Theater De Bombardon.

De Bosuil is een van de plekken waar veel grote artiesten op het podium staan. Alle soorten en stijlen muziek komen voorbij. Bekijk de agenda… er is voor een ieder wat wils.
Weert kent naast poppodium De Bosuil ook verschillende festivals. Een van de meest bekendste is Bospop.

Wat te doen in de gemeente Leudal en omgeving

Het Leudal is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Limburg. Het is gelegen tussen de dorpskernen Haelen, Roggel, Neer, Nunhem en Heythuysen, in de gemeente Leudal. Het natuurgebied omvat zo’n 900 hectare, waarvan een groot deel als reservaat door Staatsbosbeheer wordt beheerd.
Midden in Limburg kunt u heerlijk wandelen en fietsen in een zeer gevarieerde omgeving. Het ene moment fietst u door de overweldigende bosrijke natuur, het andere moment door een van de typische Limburgse dorpjes.
Ook kunt u het hele jaar wandelen en genieten van het kleurrijke landschap, mooie bosrijke omgeving, bijzondere natuurgebieden en karakteristieke dorpskernen. De 2 nationale parken, De Meinweg en De Groote Peel en de grensoverschrijdende natuurgebieden, zoals Grenspark Kempen~Broek, Rivierpark Maasvallei en het Maas-Swalm-Nette gebied, kennen tal van wandelroutes. Zo fietst en wandelt u langs de mooiste plekken in Midden-Limburg.
Naast al het wandelen en fietsen is het goed rusten op een van de terrasjes in Heythuysen.
En wat dacht u van Roermond, met z’n vele terrassen. Of een dagje naar de beroemde Outlet van Roermond.
Het jaarlijkse muziekfestival Bospop in Weert.
Bekijk de site van VVV Midden Limburg voor activiteiten en bezienswaardigheden zoals molens, kastelen, kerken en kapellen.